A. Invaliditeettiprosentin korotus
Elinkoron perusteena olevan invaliditeettiprosentin korottamiseksi voi tehdä oikaisuhakemuksen Valtiokonttorille. Perusteena on sotavamman tai -sairauden aiheuttaman haitan olennainen lisääntyminen aiemmin annetun elinkorkopäätöksen jälkeen. Tässä yhteydessä voidaan ottaa myös huomioon mahdolliset sotavammoista selkeästi johtuvat lisävammat ja -sairaudet.
Haitan lisääntyminen on hakemuksen yhteydessä osoitettava lääkärinlausunnolla. Prosentin korotuksen hakemiselle ei ole määräaikoja.
B. Korvauksen uudelleen hakeminen
Valtiokonttori voi tutkia uudelleen ne viittä vuotta vanhemmat päätökset, joilla korvaus jostakin vammasta on hylätty kokonaan tai jokin vamma tai sairaus on korvattu vain osittain. Uudelleen käsittelyä voi hakea Valtiokonttorilta sen omien päätösten lisäksi myös tapaturmaviraston, vakuutusoikeuden ja korkeimman oikeuden ratkaisuihin. Ratkaisevaa on kaikissa tapauksissa, että on kulunut vähintään viisi vuotta siitä, kun uudelleen käsiteltäväksi haettavassa asiassa on annettu viimeinen päätös.
Asian uudelleen käsittelyn perusteella voi saada myönteisen päätöksen, jos viranomaisten korvauskäytäntö on muuttunut. Myös uuden selvityksen esittäminen saattaa auttaa asiassa. Uutena selvityksenä voivat esimerkiksi tulla kyseeseen lääkärinlausunnot ja silminnäkijöiden kertomukset. Uuden selvityksen esittäminen uudelleentutkimushakemuksen yhteydessä ei siis ole välttämätöntä, mutta usein kuitenkin hyödyllistä
C. Oikaisu
Oikaisuhakemuksella voi edellä kerrotun prosentin korotuksen lisäksi hakea muutosta voimassa oleviin elinkoron lisäysosiin, täydennyskorkoon ja lisähuoltoeläkkeeseen. Perusteena oikaisua haettaessa on, että ne seikat, joista korvauksen suuruus riippuu, ovat olennaisesti muuttuneet.
D. Valitus
Valtiokonttorin 1.1.2016 jälkeen antamiin päätöksiin haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Valtiokonttorille. Vasta oikaisuvaatimuksen johdosta annetusta päätöksestä voi valittaa vakuutusoikeuteen. Päätöksen liitteenä on muutoksenhakuohje, jossa on tiedot menettelystä.
Vakuutusoikeus voi valittajan pyynnöstä järjestää suullisen käsittelyn. On huomattava, että tällöin valittaja pääsääntöisesti vastaa syntyneistä asianajo- ja todistelukustannuksista.