Suomen juhliessa 100. itsenäisyyspäiväänsä on sodissamme 1939–1945 pysyvästi vammautuneita ihmisiä elossa vielä noin 2000. Sotainvalidien keski-ikä on liki 94 vuotta. Sotainvalidien Veljesliiton jäseninä ovat vuodesta 2005 alkaen voineet olla myös sotainvalidien puolisot ja lesket. Heitä on vuoden 2017 lopussa noin 7 500.
Sotainvalideja ovat myös ne siviilit, jotka ovat vammautuneet sotien johdosta ja jääneet lapsena sotavangeiksi. Heillä ei ole veteraanistatusta mutta sotilasvammalain mukaisesti he ovat vammansa haitta-asteen perusteella oikeutettuja erilaisiin korvauksiin, kuntoutukseen ja kodin avopalveluihin. Sotainvalideista naisia on reilut 230.
Sotainvalidien tukena ympäri Suomea toimii 18 sotainvalidipiiriä sekä yksi piiri Ruotsissa. Piirit sekä niiden alueilla toimivat sotainvalidiosastot tukevat ja auttavat jäseniä mm. järjestämällä yhteisiä tilaisuuksia ja varmistamalla, että sotainvalidit saavat kunnalta heille kuuluvat palvelut. Taloudellisten resurssiensa mukaan ne myös tarjoavat tarvittaessa lisäapua kotona pärjäämiseen.
Veljesliiton Suomi 100 -juhlavuoden kampanja Veljeä ei jätetä on saatu onnistuneesti päätökseen. Kuluvan vuoden aikana on tavattu kaikki Veljesliiton jäsenet joko heidän kotonaan, yhteisissä tilaisuuksissa tai laitoksissa. Vierailuista muistoksi liitto lahjoitti arkisen apuvälineen sekä juhlavuoden tervehdyskirjeen tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä ja rouva Jenni Haukiolta. Kirjeet ovat saaneet tunteikkaan vastaanoton – tervehdys on todella koskettanut vastaanottajaa. Myönteistä palautetta saanut kampanja on onnistunut tavoitteessaan ja liki kaikki jäsenet on tavoitettu.